fredag 23 april 2010

Det finns stora damskor som är snygga

I en artikel i gårdagens GP skriver Malin Ankarhem om svårigheterna med att hitta damskor i större storlekar. Som en inte särskilt småväxt transvestit är jag väl medveten om problemet.

Där de vanliga skoaffärerna inte räcker till, kan Internet vara en lösning, men i artikeln säger sig Ebba Melchior ha dåliga erfarenheter av nätet:
Det är en salig blandning länkar. Många går till ställen för transvestiter med antingen tantskor eller stilettklackar. En del är ganska vulgära. Men visst, man kan hitta snygga skor också. I Belgien till exempel, men de har usla hemsidor där man kan få sitta i flera timmar för att hitta någonting. Och två veckor senare kan det komma ett mejl om att de skorna är slut.

Jag vill rekommendera en nätbutik i USA, som jag har goda erfarenheter av, och till vilken jag återvänt ett flertal gånger. Den heter DesignerShoes.com, och vänder sig primärt till 'vanliga kvinnor', vars fötter råkar vara lite större än fötterna hos genomsnittskvinnan. "We will never even carry a style unless it comes at least to size 121)" säger Barbara "Shoe Lady" Thornton, som driver butiken. Enligt min uppfattning har de såväl ett stort urval och snygga modeller som god service och hyggliga priser. Webbplatsen är lättnavigerad med utmärkta sökmöjligheter.

Liksom andra skobutiker har DesignerShoes.com erfarit skoindustrins obenägenhet att tillgodose behovet av större storlekar. Barbara Thornton agerar dock aktivt för att förmå fabrikerna att tillverka större skor, och har enligt min uppfattning lyckats väl med att vidmakthålla ett stort och varierat sortiment. I det här sammanhanget har storleken betydelse - i dubbel bemärkelse.

1) Damstorlek 12 i USA motsvarar storlek 44 i Europa.

14 kommentarer:

 1. Stora skor kan man med fördel köpa även här

  http://www.tallgirls.co.uk/
  http://www.schuh-kauffmann.de/

  http://www.ellos.se/
  brukar också har ett (mindre) utbud.

  mvh

  I.

  SvaraRadera
 2. Forsok WWW.Pleaser.com.

  SvaraRadera
 3. Man behöver inte vara transvestit för att ha problem med damskostorlekar. Jag känner många kvinnor som har storlek 43 och det är mycket vanligare nu än förr, men skobutikerna har gått åt andra hållet och begränsar sig numera till de storlekar som är vanliga i de asiatiska tillverkarländerna.

  Vill man handla i butik så är det enklast att åka till NY för där är utbudet helt annorlunda och det är även lättare att hitta skor med bred läst (vilket ofta passar kraftigt överviktiga).

  SvaraRadera
 4. Nej, självklart behöver man inte vara transa för att behöva stora damskor; om jag gav intryck av att tro det, var jag otydlig.

  Tack för tipset om New York. Fast om man inte har även andra ärenden dit, blir skorna förmodligen i dyraste laget... ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag kan tipsa om en ny sida som ger tips om företag som säljer kläder och skor till långa, korta, storvuxna, storfotade, småfotade, bredfotade... människor. Sidan heter www.sizes-for-you.com. Hoppas att ni kan hitta några bra skotips här.

  SvaraRadera
 6. www.sizes-for-you.com är en ren affiliates sida där innehavaren får betalt för varje klick på sidan. Sen kan ju länkarna vara relevanta i och för sig. Men i princip är jag emot såna här sidor pga det enorma utbudet av länkar med varierande relevans.
  /Cassandra

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag är innehavare till sidan www.sizes-for-you.com och jag är hemskt ledsen om min sida på något sätt upplevs som oseriös. Det är verkligen min ärliga avsikt att sidan ska vara en hjälp för människor som har svårt att hitta kläder och skor i rätt storlek. Jag är själv en lång kvinna med stora fötter och jag har egen erfarenhet av att utbudet i butikerna är begränsat. Visst, min sida är mycket riktigt en affiliatesida. Den inbringar någon hundralapp i månaden, som jag dessutom betalar skatt för. Med tanke på att jag har haft utgifter för min aktivitet i form av en kurs i hemsidesproduktion, inköp av mall etc, kan jag informera om att sidan resultatmässigt ligger på ett stort minus. Jag testade att sätta in några annonser för att lära mig hur man gör, men jag tyckte själv att sidan såg lite mindre seriös ut då, så jag har tagit bort annonserna. Den här sidan kommer alltså aldrig att göra mig rik, men om den kan vara till hjälp för folk som har svårt att hitta sin storlek är jag ändå väldigt nöjd, för detta är mitt främsta och ärliga mål med sidan. /Christina

  SvaraRadera
 8. @Christina
  Tack för såväl ditt tips som informationen om webbplatsens natur.

  SvaraRadera
 9. Hej! Kan rekommendera King Size Skor. kingsizeskor.se! De har jättesnygga skor i stora storlekar.

  SvaraRadera
 10. Hej - jeg er designer på et nyt dansk skomærke der eksklusivt designer til større fødder. Vi sender til Sverige for 35 dkr. og har showroom nord for København. Vi findes på WWW.MIAMAN.COM og I er velkomne til at skrive til vores kundeservice hvis I har spørgsmål.
  De bedste hilsener Line Rebecca Rumhult

  SvaraRadera
 11. Jag tycker synd om mig själv och alla andra som lider av just det här problemet och alla som behöver gå online för o hitta ett par som just passar de och deras personlighet, har man för stora fötter som kvinna så står man helt enkelt lite utanför! nästan alla skoaffärer har snygga skor till låga pris och jag blir väldigt ledsen när jag går in i butikerna, ser deras fina modeller men inte kan köpa någonting.
  visst funkar det med convers men man blir ju trött! och för mig är det inte okej att gå i varken tantskor eller fetish-skor.

  Här har ni iaf några länkar som jag hittat här på nätet, just de här webbbutikerna säljer internationellt och deras pris och modeller (upp till 44) är helt okeja.

  http://www.schuurman-schoenen.nl/

  http://www.ghigocalzature.com/catalog/index.php

  (snygga klackar)
  http://howcool.com/index.php

  http://www.andypola.pl/

  http://www.barefoottess.com/

  http://www.alonai.com/

  http://www.javari.de/

  http://www.swankyitaly.it/

  http://www.bigshoeboutique.co.uk/

  (sidan där jag hittade de här länkarna)
  http://www.tallwomen.org/

  (i Sverige, mindre sortiment,
  upp till 44 till låga pris)
  http://www.deichmann.com/


  Lycka till alla här!
  /S.A.

  SvaraRadera
 12. Hejsan!

  Checka in www.shoesbyll.se.
  Butiken öppnar den 15 septmeber!

  /Linda & Linda

  SvaraRadera
 13. Hej. Är inte transa, bara en kille som tycker om känslan av att gå i högklackade skor. Har köpt en del från Eve Collection. Däremot stämmer inte översättningarna från amerikanska storlekar, behöver US 13 till mina 43:or, har ändå ganska smala fötter / A.K.

  SvaraRadera
 14. Har pratat med deichmann och de har nu mer av större storlekar med hyffsat bra design.

  SvaraRadera